Încălzirea comparativ cu arderea tutunului

Află răspunsurile la toate întrebările pe care ți le-ai pus legate de trecerea la IQOS, comparativ cu continuarea fumatului. Informează-te, convinge-te și încearcă gratuit.

Care crezi că este principala cauză
a bolilor asociate cu fumatul?

IQOS și nicotina

De vreme ce utilizarea IQOS presupune utilizarea tutunului, utilizarea IQOS livrează nicotină, la fel ca țigările tradiționale. Nicotina provoacă dependență și nu este lipsită de riscuri. Cu toate aceasta nicotina nu reprezintă principala cauză a bolilor asociate cu fumatul. Cauza principala a acestor boli este asociată cu substanțele chimice nocive produse în urma arderii tutunului dintr-o țigaretă.

IQOS nu arde tutunul, ci îl încălzește. Prin acest proces se generează aromele de tutun și nicotină fără ardere și fără fum. Astfel, IQOS generează, în medie, niveluri cu 95% mai reduse ale unor substanțe nocive în comparație cu țigările tradiționale*.


Important: Aceasta nu echivalează neapărat cu o reducere a riscului cu 95%. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență.


* Reduceri medii ale nivelurilor unei game de substanțe nocive (excluzând nicotina), comparat cu fumul de la o țigară de referință (3R4F).

Substanțele produse în urma arderii (cum ar fi gudronul și monoxidul de carbon) sunt cele mai nocive.

„Gudronul” descrie greutatea totală a reziduurilor din fumul de țigară, după eliminarea apei și a nicotinei. Termenul „gudron” este în mod normal utilizat în legătură cu fumatul de țigări și nu se aplică în totalitate aerosolului de tutun generat de IQOS. Apa și glicerina reprezintă 90% din greutatea aerosolului de tutun generat de IQOS. Aerosolul de tutun generat de IQOS nu conține particule solide și nu este în realitate comparabil cu fumul țigaretelor pentru că fumul de țigară are o compoziție fundamental diferită. Este esențial să se măsoare compoziția și nu doar cantitatea totală de reziduu („gudronul”) din fumul de țigară în comparație cu aerosolul de tutun generat de IQOS.

Este important de înțeles că IQOS nu conține gudron astfel cum acest termen este înțeles în legătură cu fumatul țigărilor pentru că IQOS încălzește tutunul, în loc să îl ardă. IQOS generează aerosol care este fundamental diferit de fumul de țigară și care conține niveluri semnificativ mai mici de substanțe nocive*. Astfel, IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

În plus, tutunul din țigările tradiționale este ars, iar acest lucru generează cantități mari de monoxid de carbon. Pentru că IQOS nu arde tutunul, ci îl încălzește, eliberează în medie cu 98% mai puțin monoxid de carbon (CO) și niveluri semnificativ mai mici de substanțe nocive, în comparație cu țigările tradiționale.*


Important: Aceasta nu echivalează cu o reducere cu 98% a riscului. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență.


* Sursă: Am măsurat nivelurile anumitor substanțe nocive, prioritizate pentru raportare de către organizații de sănătate renumite, iar nivelurile acestor substanțe sunt reduse, în medie, cu 95% comparativ cu cu fumul de țigară (excluzând nicotina).

Tutunul în sine nu reprezintă cel mai nociv lucru legat de fumat, ci arderea acestuia

IQOS încălzește tutunul în loc să îl ardă, generând, în medie, niveluri cu 95% mai reduse ale unor substanțe nocive în comparație cu țigările tradiționale*. Procesul de ardere a tutunului produce peste 6.000 de substanțe.
Dintre acestea, autoritățile de sănătate publică au constatat că în jur de 100 sunt legate de bolile asociate fumatului. IQOS încălzește tutunul la o temperatură semnificativ mai redusă, fără să îl ardă, cu ajutorul tehnologiei IQOS HeatControl™. Așadar, acest lucru reduce numărul și nivelul de substanțe nocive care sunt produse, în comparație cu fumatul unei țigări tradiționale.


Important: Aceasta nu echivalează neapărat cu o reducere a riscului cu 95%. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență.


* Reduceri medii ale nivelurilor unei game de substanțe nocive (excluzând nicotina), comparat cu fumul de la o țigară de referință (3R4F).

Convinge-te singur. Retur gratuit în 30 de zile

E foarte simplu. Completează formularul (durează doar câteva secunde), iar un reprezentant IQOS te va contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți trimite dispozitivul acasă.

Din momentul primirii dispozitivului, ai 30 de zile în care poți contacta reprezentantul IQOS pentru a-l returna si a primi banii înapoi. Simplu și fără niciun cost din partea ta.

COMPLETEAZĂ
FORMULARUL
AȘTEAPTĂ SĂ FII
CONTACTAT
PRIMEȘTI
DISPOZITIVUL


Valabil doar dacă ești fumător adult (peste 18 ani) și rezident în România.
Pentru detalii, te rugăm să accesezi Termenii și condițiile.

Alte avantaje ale trecerii la IQOS: la fel de multă satisfacție fără scrum și cu mai puțin miros.

Este adevărat că gustul IQOS este diferit de cel al unei țigări. Tocmai de aceea durează în jur de o săptămână pentru fumătorii adulți să se adapteze la noul gust. Dar odată ce se obișnuiesc, aceștia spun că satisfacția este similară cu cea a unei țigări*.
Încălzirea tutunului, în loc de ardere, aduce cu sine un nou gust și o satisfacție similară cu țigările tradiționale.

Iar această trecere vine cu noi avantaje: pentru că IQOS încălzește tutunul, în loc să îl ardă, nu produce scrum. Așadar nu va mai trebui să ai grija scrumului în casă, în mașină sau pe hainele tale. În plus, pentru că nu produce fum, IQOS lasă mai puțin miros pe mâini, în păr sau pe haine, față de țigările tradiționale. Astfel, te vei putea bucura de toate aromele plăcute din jurul tău iar casa ta va deveni mai primitoare.


*Sursa: 3 luni de studii clinice în Statele Unite și Japonia, făcute cu participarea a 160 de fumători adulți, fiecare dintre ele în condiții reale (ambulator).

Află mai multe:

Studii IQOS

Citește

Beneficii IQOS

Citește

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.