Este IQOS mai puțin toxic?

Este IQOS mai puțin toxic?

În condiții de laborator, am constatat că vaporul de tutun al IQOS este mai puțin toxic decât fumul de țigară. Oamenii noștri de știință testează temeinic produsele înainte de a ajunge în mâinile fumătorilor adulți. Cu ajutorul testelor în vitro realizate în laboratoarele noastre, am evaluat citotoxicitatea și genotoxicitatea vaporului de tutun din IQOS în comparație cu fumul de la o țigară de referință concepută în scopuri de cercetare. Coroborate, rezultatele acestor teste arată că vaporul de tutun din IQOS este semnificativ mai puțin toxic decât fumul de la țigara de referință.

Aceasta este doar o mică parte din munca noastră. Aceste teste au fost foarte importante înainte de a trece la testarea IQOS în cadrul programului nostru de studii clinice care a inclus mii de fumători adulți voluntari și, în cele din urmă, ne-a permis să comercializăm produsele.

Studii clinice.

Studii clinice

Numărul și nivelurile semnificativ mai mici ale compușilor chimici nocivi din vaporul de tutun din IQOS înseamnă și niveluri reduse ale acestora în organism? Dacă nivelul de compuși chimici din vaporul de tutun din IQOS este redus, ar fi logic ca trecerea completă la IQOS de la țigări să reducă expunerea la acești compuși chimici nocivi.

Pentru a dovedi acest lucru, am măsurat biomarkerii de expunere pentru mai mulți dintre acești compuși chimici nocivi în rândul a mii de fumători care au participat la programul nostru de studii clinice (unii au trecut la IQOS, în timp ce alții fie au continuat să fumeze marca de țigări preferată, fie au renunțat pe durata studiului).

Aceste studii arată faptul că atunci când fumătorii trec la IQOS, organismul lor absoarbe niveluri semnificativ mai mici de compuși chimici nocivi, care, la rândul lor, duc la modificări favorabile ale mai multor markeri de risc selectați din cauza legăturii cunoscute a acestora cu bolile asociate fumatului. Dar nu se încheie aici.

Studii clinice
Studii pe termen lung.

Studii pe termen lung.

Odată ce IQOS este disponibil pe piață, cercetarea nu se mai desfășoară în context pre-comercializare, ci într-un context post-comercializare în lumea reală. În această etapă urmărim modul în care produsul este utilizat și de către cine, pentru a putea completa rezultatele pre-comercializare și pentru a face tot posibilul să identificăm și să prevenim utilizarea sau adoptarea de către publicul căruia produsul nu i se adresează.

După ani de comercializare în multe țări, datele disponibile ne confirmă observațiile pre-comercializare, în special în ceea ce privește atracția pentru IQOS în rândul fumătorilor adulți și lipsa relativă de interes în rândul foștilor fumători sau al nefumătorilor.

Studii pe termen lung.

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.