FDA a autorizat comercializarea, în Statele Unite, a IQOS și a trei variante de HEETS, ca produs din tutun cu risc modificat.

În 7 iulie 2020, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a luat o decizie istorică în ce privește IQOS, acesta fiind primul și singurul sistem de încălzire a tutunului căruia i s-a acordat autorizație de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produse din tutun cu risc modificat (MRTP). Concluzia este că trecerea completă de la țigări la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive sau potențial nocive.*

Ce a concluzionat FDA?

După analiza dovezilor științifice disponibile, FDA a autorizat comercializarea IQOS în SUA ca produs din tutun cu risc modificat cu următoarele informații:

  • IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde.
  • Absența arderii reduce semnificativ producerea de substanțe nocive sau potențial nocive.
  • Studiile științifice au arătat că trecerea completă de la țigări la sistemul IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive sau potențial nocive.*

Ce este FDA?

FDA este o agenție federală din cadrul Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, unul dintre departamentele executive federale ale Statelor Unite, și este responsabilă, printre altele, cu reglementarea producției, comercializării și distribuției produselor din tutun în SUA.

FDA a luat această decizie în urma unui proces riguros de evaluare a pachetului amplu de dovezi științifice prezentate de către Philip Morris International și a studiilor independente.

Procesul de autorizare a durat mai mult de 3 ani si a presupus, ulterior, noi solicitări de date, consultări publice, precum și un dialog constant între reprezentanții companiei și cei ai FDA.

În ultimii 10 ani am construit o echipă formată din peste 400 de oameni de știință și experți și am investit semnificativ în dezvoltarea și fundamentarea științifică a alternativelor la țigări pentru acei fumători adulți care doresc o alegere mai bună comparativ cu continuarea fumatului.

Am pornit cu încredere în produsul nostru, iar eforturile noastre încep să dea rezultate.

Informații importante: IQOS nu este lipsit de riscuri. Acesta eliberează nicotină, care creează dependență.

*Sursa: Studiile PMI referitoare la reducerea expunerii desfășurate pe durata a trei luni în Japonia și SUA în condiții de utilizare apropiate de cele obișnuite. Aceste studii au măsurat expunerea la 15 substanțe nocive și au comparat nivelurile observate în rândul fumătorilor care au trecut la IQOS cu nivelurile măsurate în rândul fumătorilor care au continuat să fumeze țigări.

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.