IQOS este o alternativa mai buna precum masina electrica

De ce ar trebui sa încerci alternative la fumatul tradițional

Dacă vrei sa afli mai multe despre „alternativele la continuarea fumatului”, dar te întrebi ce sunt acestea, citești articolul potrivit. Alternativele fără fum sunt produse care nu ard tutunul, spre deosebire de țigări și eliberează un aerosol care conține nicotină, fără fum și scrum.

Mulți fumători adulți iau în considerare produsele fără fum ca alternativă la continuarea fumatului. Pentru a înțelege de ce se întâmplă asta, este important ca fumătorii adulți să înțeleagă de ce fumatul este nociv și ce se întâmplă atunci când renunță la fumat și trec la o alternativă fără fum.

Fumatul presupune aprinderea unei țigări și arderea tutunului, ceea ce produce fum și eliberează substanțe nocive. De fapt, expunerea organismului la nivelurile ridicate de substanțe nocive este cauza principală a bolilor asociate fumatului. Produsele fără fum nu ard tutunul, prin urmare, au potențialul de a genera niveluri semnificativ mai reduse de substanțe nocive și potențial nocive în comparație cu fumul de țigară. Lipsa arderii și reducerea formării de substanțe nocive ar trebui fundamentate științific pentru fiecare produs în parte. Produsele fără fum nu sunt lipsite de riscuri și eliberează nicotină, care este nocivă. Două exemple de alternative fără fum sunt IQOS si lil SOLID, dispozitive care încălzesc tutunul.Ce se întâmplă când te lași de fumat și treci la alternative fără fum?

Alternativele fără fum nu sunt echivalente cu renunțarea completă la tutun și la nicotină, deci nu sunt ajutoare pentru renunțare. Din moment ce aceste produse încă mai conțin nicotină, ele provoacă dependență. Dacă ești fumător și ai preocupări legate de sănătate, atunci cea mai bună opțiune pentru a reduce riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun și produse cu nicotină este să renunți complet la fumat. Cu toate acestea, în cazul acelor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, trecerea completă la alternative fără fum ar putea fi o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Mai jos, poți descoperi principalele diferențe pe care probabil le vei observa atunci când vei trece de la țigări la alternative fără fum.

O alternativă pentru a continua să fumezi

O mare parte din nocivitatea fumatului provine din combustie sau ardere. Temperaturile ridicate rezultate în procesul de ardere (combustie) a tutunului determină formarea majorității substanțelor nocive detectate în fumul de țigară, la un nivel ridicat. Fumul de țigară conține mii de substanțe diferite, dintre care aproximativ o sută au fost recunoscute ca fiind nocive și cauza principală a bolilor asociate fumatului.

Nu există nicio îndoială că fumatul este dăunător sau că nicotina provoacă dependență. Spre deosebire de țigările care ard tutunul, alternativele fără fum nu se bazează pe combustie. Prin eliminarea arderii și, prin urmare, a fumului, nivelurile de substanțe nocive și potențial nocive pot fi reduse semnificativ, ceea ce limitează expunerea la unele dintre cauzele primare ale bolilor asociate fumatului. Desigur, este nevoie de evaluarea științifică a fiecărui produs în parte pentru a verifica dacă această afirmație este adevărată.

Nu îi vei deranja pe cei din jurul tău cu fum

După cum sugerează și numele lor, alternativele fără fum nu produc fum. Aerosolul produs de alternativele precum tutunul încălzit pot arăta ca fum pentru ochiul neantrenat, dar nu este deloc fumul eliberat prin arderea tutunului dintr-o țigară. Prin urmare, nu se produce scrum și, în general, eliberează mai puțin miros decât țigările convenționale.

Cei apropiați nu vor inhala fumul de țigară și nici nu vor fi supuși la miros de scrum și fum pe păr, mâini sau haine.

De exemplu, dispozitivul IQOS, care încălzește tutunul, nu are un impact negativ asupra calității aerului din interior.*

*Sursa: Studiul PMI realizat în conformitate cu standardele ISO care simulează scenarii din lumea reală și se bazează pe limitele de prag stabilite de ghidurile existente privind calitatea aerului.

Motivele pentru care vei vrea să schimbi

Începe prin a face o scurtă analiză. De ce vrei să treci de la fumat la alternativele fără fum? Pentru că prietenii te-au încurajat să faci asta? Pentru că vrei să nu mai ai parte de scrum și de mirosul persistent de țigări? Sau pentru că vrei să reduci expunerea la substanțele nocive produse ca urmare a arderii tutunului? A avea o listă clară de motive simple și memorabile, la care te poți referi în mod constant, te poate ajuta să începi schimbarea.

IQOS alternativă mai bună la fumat

De ce să trec de la țigări la produsele fără fum?

Este simplu: pentru că produsele fără fum reprezintă o alternativă la țigări pentru acei adulți care, altfel, ar continua să fumeze. Iar cu atât de multe produse diferite disponibile astăzi, cum sunt dispozitivele cu tutun încălzit IQOS sau lil SOLID, există nenumărate modalități de a face schimbarea. Cea mai bună alegere pentru toți fumătorii adulți este să renunțe complet la tutun și la nicotină.

Află mai multe despre beneficiile IQOS ca alternativă pentru fumat fără fum.Sfaturi care să te ajute să treci la alternativele fără fum

Iată câteva sfaturi generale pentru a ajuta un fumător adult să treacă cu succes la un produs fără fum.

Fii pregătit

Poți să le ceri prietenilor tăi fumători să nu-ți ofere țigări sau să nu fumeze în jurul tău. Dacă pierzi dispozitivul pentru încălzit tutunul fără fum pe care îl folosești, ai putea fi tentat să fumezi o țigară. Ia în considerare să ai tot timpul la îndemână dispozitivul, pentru a nu fi tentat să te întorci la țigări.

Spune-le prietenilor tăi că urmează să faci această schimbare

Dacă le spui și celorlalți că urmează să treci de la țigări la alternative fără fum, îi poți încuraja să se informeze împreună cu tine.Ce alternative fără fum sunt disponibile pentru adulții fumători?

În zilele noastre, sunt disponibile suficiente alternative fără fum diferite pentru fumătorii adulți, ceea ce face posibilă renunțarea la țigările convenționale.

Tutunul încălzit

Dispozitivele IQOS și lil SOLID încălzesc tutunul la temperaturi controlate. Prevenirea arderii tutunului duce la absența fumului care conține multe substanțe nocive și potențial nocive. Acest lucru permite utilizatorilor adulți să folosească produse din tutun, fără a fi expuși la fum, scrum sau mirosuri persistente. Produsele din tutun încălzit nu sunt lipsite de riscuri.

Află despre tutunul încălzit și beneficiile acestuia.

Poți citi mai multe despre aceste alternative fără fum în articolul nostru despre miturile referitoare la alternativele fără fum.

Acest articol conține informații generale și a fost redactat în scopuri educaționale. Unele dintre informațiile din acest articol se bazează pe surse externe, terțe. Nu facem nicio declarație sau garanție de niciun fel cu privire la acuratețea, validitatea sau caracterul complet al acestor informații.

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.