IQOS 2.4

Cum funcționează IQOS: Tot ce trebuie să cunoască un începător

Ce este IQOS?

IQOS un dispozitiv de tipul Heat-not-Burn (HNB) - încălzește tutunul, în loc să îl ardă, la o temperatură mai joasă decât cea produsă prin aprinderea unei țigări.

Rezultă un aerosol cu conținut de nicotină, care le permite fumătorilor adulți să se bucure de aroma autentică a tutunului fără aprindere și fără fum, scrum sau un miros neplăcut evident.

IQOS oferă, așadar, o alternativă la țigările clasice și o formă nouă, diferită, de savurare a tutunului, având deja peste 6 milioane de utilizatori la nivel global.


Ce nu este IQOS?

IQOS nu este o țigară electronică, ci un dispozitiv electronic care încălzește, nu arde, produsele din tutun comercializate sub numele de HEETS™. Principala diferență constă în faptul că țigările electronice funcționează cu doze lichide, care pot conține sau nu nicotină, în timp ce dispozitivele IQOS se folosesc împreună cu HEETS™, care conțin tutun în aceeași formă ca țigările convenționale, pe care însă nu îl ard, ci îl încălzesc.


Ce este tehnologia Heat-not-Burn?

Heat-not-Burn (HNB) este tehnologia care permite încălzirea tutunului, fără ardere.

În acest mod, este eliberat un aerosol ce conține nicotină, care le oferă fumătorilor adulți același gust autentic al tutunului, dar o experiență mai curată, comparativ cu țigările clasice - fără fum, scrum și cu un miros mai puțin neplăcut. Aerosolul care rezultă prin încălzirea tutunului este, în același timp, mai puțin supărător pentru cei din jur, față de fumul produs de țigări.

Tehnologia heat-not-burn a fost introdusă pentru prima dată pe piață în 1988, însă a fost dezvoltată mai mult în ultimii ani, odată cu lansarea unor sisteme tehnologice avansate precum IQOS, care a “ieșit în lume” în 2014.


Cum se utilizează IQOS?

Utilizarea IQOS (IQOS 2.4PLUS, IQOS 3 și IQOS 3 MULTI) pleacă de la un set de instrucțiuni simple, fiecare pas fiind redat în aceste tutoriale

Ca utilizator IQOS, vei avea nevoie de „stiloul” IQOS (aparatul care încălzește tutunul), de rezervele de tutun HEETS™, de încărcătorul portabil, precum și de perie și bețișoarele pentru curățare. Dacă ești utilizator de IQOS 3 MULTI vei avea o singură componentă, stiloul care are baterie incorporată în dispozitiv spre deosebire de celelalte variante ce au și baterie portabilă.

O singură utilizare durează înainte ca dispozitivul să se oprească automat și să necesite o nouă încărcare (nu fără a te anunța cu 30 de secunde înainte, printr-un semnal luminos sau de vibrare), durează 6 minute (interval de timp aproximativ similar cu cel al unei țigări cu ardere).

Versiunea nouă a dispozitivului, IQOS 3, aduce câteva îmbunătățiri, printre care și o încărcare mai rapidă, deci un timp de așteptare mai scurt înaintea unei noi utilizări, tehnologie optimizată ce oferă un ciclu de viată mai îndelungat al bateriei.


Iată ce alte informații ar trebui să mai cunoască utilizatorii IQOS:

  • De câte ori îmi pot încărca dispozitivul IQOS cu ajutorul încărcătorului portabil înainte de a fi nevoie de reîncărcarea acestuia?

Dispozitivul IQOS poate fi reîncărcat de 20 de ori folosind încărcătorul portabil IQOS complet încărcat. Astfel, cu o singură încărcare, te poți bucura de 20 de HEETS™.

  • Cât timp durează reîncărcarea încărcătorului portabil IQOS?

Timpul complet de încărcare la o priză electrică este diferit pentru fiecare variană IQOS:

- 90 de minute pentru IQOS 2.4PLUS - 20 de utilizări

- 120 de minute pentru IQOS 3 - 20 de utilizări

- 75 de minute pentru IQOS 3 MULTI - până la 10 utilizări

  • Pot încărca IQOS în maşină?

Dispozitivul poate fi încărcat în mașinile care dețin port de încărcare, prin conectarea cablului USB oferit împreună cu IQOS.


Cum funcționează IQOS

IQOS încălzește tutunul la o temperatură semnificativ mai redusă, fără să îl ardă, cu ajutorul tehnologiei IQOS HeatControl™, eliberând un vapor care se disipează imediat.


Care este rolul „stiloului” IQOS

IQOS include un aparat electronic, denumit „stilou”/holder, care încălzește tutunul conținut într-un HEETS™ fără a-l arde, eliberând un aerosol ce conține nicotină.

„Stiloul” IQOS este conceput să funcționeze doar cu HEETS™. Țigările clasice nu vor funcționa cu sistemul IQOS.


Totul despre HEETS™

HEETS™ sunt produse din tutun asemănătoare prin formă cu țigările clasice, diferite și reglementate separat față de flacoanele de umplere pe care le întâlnim la țigările electronice.

HEETS™ sunt disponibile în șase variante – Yellow, Amber, Sienna, Bronze, Blue și Turquoise, ultimele două având note de mentol. Pentru a avea parte de un gust autentic, HEETS™ consumate parţial nu trebuie reutilizate.


Iată ce alte informații ar trebui să mai cunoască utilizatorii IQOS:

  • Pot utiliza HEETS™ dacă LED-ul de pe dispozitivul IQOS este roşu şi nu alb?

Dispozitivul IQOS nu va încălzi HEETS™ decât dacă lumina este albă. Dacă LED-ul de pe dispozitiv este roşu, acesta fie trebuie curăţat, fie încărcat.

  • Cum pot arunca HEETS™ după utilizare?

HEETS™ pot fi aruncate împreună cu deșeurile menajere, în conformitate cu reglementările stabilite de autoritățile locale.


Atenționări

  1. HEETS™ sunt concepute pentru a fi consumate cu sistemul IQOS și nu trebuie aprinse niciodată cu un chibrit sau o brichetă.
  2. Țigările cu aprindere nu vor funcționa cu sistemul IQOS.
  3. Ca orice dispozitiv electronic, „stiloul” IQOS nu trebuie expus la lumina solară directă, apă și căldură.

Avantajele utilizării IQOS

Sistemul IQOS oferă următoarele beneficii:

  • Prin încălzirea tutunului, fără ardere nu mai există scrumul și mirosul specific țigărilor clasice, oferind o experiență mai curată comparativ cu acestea din urmă, în timp ce gustul rămâne același.
  • Vaporul generat de HEETS™ se risipește rapid și este mai puţin supărător pentru cei din jur.

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.