IQOS 2.4

Cum se curăță dispozitivul IQOS, pas cu pas

Curăţarea este cea mai importantă procedură de întreținere a dispozitivului IQOS. Dacă este făcută corect şi la momentul potrivit, dispozitivul IQOS va funcționa în condiții optime și te vei bucura de un gust autentic de tutun.

Importanţa curăţării dispozitivului IQOS

În interiorul dispozitivului IQOS, lamela este piesa utilizată pentru a încălzi HEETS. În timp, este posibil ca pe lamelă sau în jurul său să se acumuleze reziduri de tutun care trebuie curăţate pentru a avea mereu parte de o performanţă optimă şi de un gust constant al experienţei IQOS. Această procedură are şi rolul de a preveni eventualele defecţiuni ale dispozitivului, care ar putea apărea în cazul în care acesta nu este curăţat la timp.

Totuși, dacă sesizezi că dispozitivul IQOS nu funcţionează aşa cum ar trebui sau are un gust diferit, nu încerca să îl desfaci, pentru că în acest caz vei pierde garanţia. Ia legătura cu colegii noştri, care te vor îndruma mai departe:

 • apelează Centrul de Asistenţă Clienţi la numărul de telefon 0800.030.333
 • mergi într-un magazin IQOS pentru a primi asistenţă

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre garanţia IQOS


Cât de des trebuie curăţat IQOS

Curăţarea dispozitivului IQOS se poate face în două moduri: automat şi manual. În cazul curăţării automate, aceasta are loc la fiecare 20 de HEETS, în timp ce curăţarea manuală este indicat să aibă loc ori de câte ori este nevoie sau atunci când observi fragmente de HEETS în carcasa sau în capacul dispozitivului IQOS.

a) Procesul automat de curăţare

Sistemul IQOS dispune de un proces încorporat de curăţare automată a lamelei, care porneşte automat la fiecare 20 de HEETS. Pentru ca acest proces automat să aibă loc, trebuie să utilizezi încărcătorul portabil IQOS pentru a curăţa încălzitorul. Stiloul IQOS trebuie introdus în încărcătorul portabil, pentru ca acest proces să aibă loc. Odată introdus în încărcător, vei observa o notificare LED pe afişajul cu LED al acestuia.

Citeşte şi: Ledurile produselor IQOS: semnificaţii şi soluţii

Iată, în funcţie de LED, care sunt etapele procesului automat de curăţare a încălzitorului IQOS:

 • Etapa 1: Procesul de curăţare a încălzitorului este pornit.
 • Etapa 2: Curăţarea lamelei este încheiată şi dispozitivul IQOS se reîncarcă.
 • Etapa 3: Procesul de curăţare a lamelei este finalizat.

b) Procesul manual de curăţare

Pentru curăţarea manuală a dispozitivului IQOS, utilizează dispozitivul de curăţare pe care l-ai primit în kitul IQOS. Este o procedură simplă şi durează doar câteva minute. Primul pas înainte de a utiliza dispozitivul de curăţare IQOS este să efectuezi un proces automat de curăţare a lamelei.

Pentru aceasta, ţine apăsat butonul de curăţare a lamelei până când observi notificarea LED. Cum se utilizează dispozitivul de curăţare manuală Dispozitivul de curăţare IQOS are rolul de a îndepărta rezidurile de tutun din carcasa dispozitivului IQOS şi din capacul acestuia.

Iată ce paşi trebuie să urmezi pentru a efectua o curăţare conformă în siguranţă, pentru a spori durata de viaţă a dispozitivului, dar şi pentru a păstra experienţa IQOS la cel mai înalt nivel:

 • Pasul 1: După retragerea dispozitivului IQOS din încărcătorul portabil IQOS, îndepărtează complet capacul din dispozitivul IQOS.
 • Pasul 2: Apasă dispozitivul de curăţare IQOS pentru a separa peria scurtă şi peria lungă.
 • Pasul 3: Introdu carcasa dispozitivului IQOS în peria lungă a dispozitivului de curăţare IQOS până când se opreşte, apoi curăţă uşor folosind o mişcare de rotaţie.
 • Pasul 4: Îndepărtează peria lungă din corpul dispozitivului IQOS, lovește-le uşor pe amândouă pentru a desprinde şi elimina orice fragmente de HEETS. Repetă operaţiunea până când carcasa dispozitivului este curăţată complet.
 • Pasul 5: Introdu capacul dispozitivului IQOS în peria scurtă a dispozitivului de curăţare IQOS până când se opreşte, apoi curăţă uşor folosind o mişcare de rotaţie.
 • Pasul 6: Îndepărtează peria scurtă din capacul dispozitivului IQOS, lovește-le uşor pe amândouă pentru a desprinde şi elimina orice fragmente de HEETS.

Repetă operaţiunea până când capacul dispozitivului este curăţat complet. Îndepărtarea fragmentelor de HEETS În timpul funcţionării dispozitivului IQOS, este posibil ca în capacul acestuia să rămână blocate fragmente de HEETS. Acest lucru se întâmplă în mod frecvent atunci când nu scoți capacul dispozitivului IQOS nu este scos înainte de a îndepărta HEETS-ul.

Verifică periodic dacă există fragmente de HEETS blocate în capacul dispozitivului. Este indicat să faci asta după fiecare utilizare, pentru a spori durata de viaţă a dispozitivului IQOS.

În acest caz, iată ce trebuie să faci, în trei paşi simpli:

 • Pasul 1: Scoate cârligul de curăţare din peria lungă a dispozitivului de curăţare IQOS
 • Pasul 2: Îndepărtează complet capacul din dispozitivul IQOS
 • Pasul 3: Introdu cârligul de curăţare în capacul dispozitivului IQOS, apoi curăţă cu o mişcare de rotire, alternând cu mişcări sus-jos.

 • Pasul 4: Retrage cârligul de curăţare din capacul dispozitivului IQOS, apoi lovește uşor ambele părţi ale capacului pentru a desprinde şi elimina orice fragmente de HEETS rămase.

Reguli importante

 • Dacă este necesar, capacul dispozitivului IQOS poate fi curăţat prin scufundare în apă caldă timp de cinci minute. În acest fel vor fi eliminate complet orice reziduuri care se pot acumula în timp. Utilizează întotdeauna apă potabilă curată şi usucă capacul înainte de a-l reutiliza impreuna cu dispozitivul IQOS.
 • Nu introduce niciodată dispozitivul IQOS în apă sau alte lichide. La fel, evită pe cât posibil şi contactul cu apa sau cu alte lichide. Nu uita: este foarte important să iei mereu legătura cu noi dacă dispozitivul IQOS nu mai funcţionează în mod optim. Nu încerca să îl desfaci şi nu interveni în niciun fel asupra componentelor interioare, în afara metodelor deja prezentate.

Introdu data nașterii pentru a confirma că ești un utilizator adult (peste 18 ani), fumător, rezident în România.

CONFIRMĂ

Trebuie să ai peste 18 ani pentru a accesa acest website.

IQOS.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla mai multe despre elementele și caracteristicile produsului IQOS și, de asemenea, vei putea cumpăra sistemul IQOS, componente ale acestuia și HEETS, pentru a fi utilizate exclusiv cu IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să faciliteze renunțarea la fumat. IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență și este destinat fumătorilor adulți. Vizitează secțiunea ”IMPORTANT” pentru mai multe detalii.